Col·laboració: la clau per impulsar la investigació en eòlica flotant i hidrogen

És un fet innegable que vivim en un món interconnectat, on tot sembla més a prop, més a l’abast. La tecnologia ha fet possible que s’acurtin les distàncies i que la possibilitat de relacionar-nos amb gent, sigui aquí al costat sigui als confins del món, ens resulti no sols factible, sinó senzilla. I per què no aprofitar tot això, per què no encoratjar aquestes sinergies que són la cara positiva de la globalització per aconseguir objectius com la innovació en matèria d’energies renovables, la transició energètica i la descarbonització del planeta? Si Governs, empreses i ciutadans treballen justament per això, per què no fer-ho a escala transfronterera?

Això és el que segurament va pensar el Govern escocès quan va demanar al Centre Europeu d’Energies Marines (EMEC) que elaborés un informe sobre les oportunitats de col·laboració en matèria d’energia eòlica flotant i hidrogen entre organitzacions escoceses i franceses d’aquests sectors (ara mateix, probablement, els dos sectors amb major potencial per explorar i explotar). Per a l’ocasió, EMEC va comptar amb l’empresa d’enginyeria francesa INNOSEA i la consultora londinenca The Renewables Consulting Group (RCG).

Vincles de futur

Els resultats de l’informe ja són de domini públic. La recomanació de l’EMEC per al Govern escocès és que faciliti la investigació conjunta en aquest àmbit, ja que no només s’han identificat característiques geogràfiques i contextos energètics semblants, sinó que també s’han detectat polítiques, prioritats, necessitats i reptes compartits. L’estudi parteix de la premissa que, a tots dos països, l’eòlica flotant i l’hidrogen constitueixen una part integral de les seves respectives estratègies de descarbonització i que, per tant, existeix la possibilitat de desenvolupament d’aquestes tecnologies, tant per separat com conjuntament.

Per arribar a aquesta conclusió, la investigació va realitzar una sèrie de tallers en línia, entrevistes i qüestionaris amb totes les parts que conformen la cadena de subministrament dels dos països. En el transcurs de les sessions, els participants van deixar ben clara la seva predisposició a implicar-s’hi en projectes col·laboratius d’aquest tipus. A més a més, s’hi assenyalen els principals reptes tècnics i d’innovació comuns, com ara la necessitat de desenvolupar infraestructures portuàries i pràctiques de treball en alta mar, una major recerca en materials i components per a sistemes eòlics flotants i hidrogen o com procedir a la seva integració en el futur.

Si tots transitem pel mateix camí i en la mateixa direcció, per què no ajudar-nos mútuament quan ens trobem en una cruïlla?

Un precedent inspirador

La investigació suggereix que s’hauria d’afavorir l’intercanvi de coneixements i tecnologies entre les organitzacions del sector i crear una plataforma d’investigació conjunta que permeti oferir solucions als reptes tècnics que ambdós països comparteixen. Només és una recomanació, no és vinculant, però si el Govern escocès pren bona nota i, de l’altra banda, els veïns francesos també són capaços d’adonar-se dels avantatges d’aquesta aliança, sens dubte s’obriria tot un ventall d’oportunitats.

No sols això. Un projecte com aquest podria marcar un precedent inspirador perquè altres països es decidissin a fer el mateix. Al capdavall, si tots transitem pel mateix camí i en la mateixa direcció, per què no ajudar-nos mútuament quan ens trobem en una cruïlla?