WindFlix, la plataforma de vídeos més fresca de l’energia eòlica

El 2020, WindEurope llançava WindTV. El 2021, tornava a la càrrega amb WindFlix, una plataforma de vídeos a la carta sobre energia eòlica. L’oferta és d’allò més variada: des de les darreres notícies del sector a continguts informatius i didàctics, conferències, webinars i entreteniment. Una manera diferent i senzilla d’abordar l’energia eòlica. 

A més a més, WindFlix és una plataforma completament oberta i gratuïta. Ni tan sols cal registrar-se per poder veure els vídeos. Aquests estan organitzats per categories, de forma que, amb un parell de clics, els usuaris poden accedir fàcilment al contingut desitjat. Així, WindFlix ens acosta al sector a través d’una perspectiva que es vol amable, fresca i propera. 

Per exemple, les categories tenen noms com ara ‘Breaking winds’ (joc de paraules que fa referència a les “breaking news”, les notícies d’última hora o d’actualitat), ‘Sofa talks’ o ‘Tea & Champagne’, secció que aplega les converses entre Giles Dickson, director general de WindEurope d’origen anglès (el te), i Pierre Tardieu, director de política de WindEurope, d’origen francès (el xampany).

Tot el que vols saber sobre energia eòlica a la carta, explicat d’una manera amena i divertida i sense cap cost afegit. Sense dubte, una glopada d’aire fresc.

 

La plataforma recull també la sèrie titulada ‘Kids Vs Wind Gurus’. Nens de diverses edats llancen preguntes als màxims responsables d’empreses i institucions, com ara el Banc Europeu d’Inversions o Mainstream Renewable Power. Un interrogatori que mai se sap com acabarà, però que sempre promet i, al final, no decep. 

Aire fresc

Els continguts s’actualitzen mes a mes i són produïts pels mateixos membres i socis de WindEurope. Tot molt casolà, però amb elevades dosis de creativitat i amb un format força atractiu per al gran públic. Disseny senzill, navegació intuïtiva i connexió ràpida. Tot són avantatges. Potser l’únic inconvenient sigui l’idioma, ja que tot està en anglès. 

Com apunta Malgosia Bartosik, subdirectora general de WindEurope, “la covid ha accelerat la digitalització del treball i de la vida privada. Ens ha brindat un munt de noves oportunitats per aprendre i accedir a la informació. Però també ha suposat que ens bombardegin amb tones de seminaris web, conferències i vídeos –un contingut genial, però que sovint no ens arriba en el moment més adequat per veure’l-. La plataforma WindFlix et permet accedir als programes que vols, en el moment que vols, des d’on siguis”. 

Tot el que vols saber sobre energia eòlica a la carta, explicat d’una manera amena i divertida i sense cap cost afegit. Sense dubte, una glopada d’aire fresc.