EolicCat reclama aI Ministeri d’Indústria que aclareixi la motivació econòmica de la retallada a les renovables

Barcelona, 13 de març de 2015.– Davant l’evidència que l’Ordre Ministerial 1045/2014, en vigor des del 16 juny de 2014, es va aprovar sense tenir en compte els informes demanats a les consultores Roland Berger i Boston Consulting, EolicCat – Associació Eòlica de Catalunya considera molt greu aquest fet i reclama explicacions urgents i la màxima transparència al Ministeri d’Indústria. En concret, EolicCat demana al Ministeri:

– Com justifica la motivació econòmica de l’Ordre, tenint en compte que l’informe de Roland Berger està datat a 31 d’octubre de 2014, 4 mesos després de l’aprovació de la normativa, i que l’11 de febrer de 2015 s’ha rescindit el contracte amb Boston Consulting sense tenir constància de l’informe demanat a aquesta consultora?

– Quins són els càlculs que van elaborar les consultores? Per què no es van tenir en compte en els paràmetres aprovats finalment? Segons es va filtrar, d’aquests càlculs es derivava una retallada menor dels ingressos de les instal·lacions, en línia amb les propostes dels agents del sector.

– Si no es van utilitzar els informes de les consultores mencionades, en base a quins criteris es va decidir la retallada de 3.000 milions d’euros de les primes a les renovables? Qui va fer aquest càlcul?

– A banda de l’informe de Roland Berger, EolicCat demana al Ministeri que faci públic també l’informe de Boston Consulting Group, si és que s’ha arribat a elaborar. Si no és el cas, què ha succeït amb la informació recopilada per la consultora? Ambdós informes, que han estat desestimats pel Ministeri, han tingut un cost total de 595.000 euros, 300.000 € per Roland Berger i 295.000 per Boston Consulting, segons l’IDAE. Per tant, aquests diners públics no han servit per fonamentar l’Ordre de paràmetres de les instal·lacions de renovables a Espanya.

– Quins són els “reiterats incompliments” amb els quals l’Instituto para la Diversificiación y el Ahorro Energético – IDAE justifica la resolució del contracte amb Boston Consulting?

EolicCat és, a través de l’Asociación Empresarial Eólica (AEE) —de la qual en forma part i té representació a la Junta Directiva—, una de les associacions que ha interposat recurs contra l’Ordre ministerial 1045/2014.

Davant la constatació d’aquest fets, EolicCat confia que els recursos interposats tant a nivell nacional com internacional es resolguin en benefici dels demandants tot i l’estratègia del Ministeri per guanyar temps. I és que la informació que finalment el Ministeri ha enviat al Tribunal Suprem té un pes de 20 GB i consisteix en 150.000 folis que ara hauran d’estudiar el propi TS i els recurrents.

Per a més informació:

Comunicació EolicCat

Frederic Duat / Pilar Urreta

fduat@manifestacom.com

pilar.urreta@manifestacom.com

Tel. 93 342 51 59 / 629 30 24 19

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari