Ignasi Gallart i Marcel Coderch guanyen els Premis Periodístics EolicCat

EolicCat, l’Associació Eòlica de Catalunya, ha lliurat els V Premis Periodístics en el marc de la celebració de la VI Festa del Vent, dimarts 17 de juny.

En la categoria audiovisual, s’ha premiat al redactor d’informatius de TV3- Televisió de Catalunya, Ignasi Gallart. Els membres del comitè executiu d’EolicCat, que atorga aquesta distinció, han destacat la sensibilitat amb la qual Gallart ha tractat les informacions referents a l’energia eòlica i el seu sector, conjuntament amb el rigor en el tractament del contingut informatiu i en l’ús de les fonts. Ignasi Gallart va recollir el guardó de mans de la directora general de Polítiques Ambientals de la Generalitat de Catalunya, Marta Subirà.

D’altra banda, EolicCat també ha volgut premiar l’article de l’enginyer Marcel Coderch, publicat al diari Ara el passat mes de març, sota el títol “Ideologia energètica” en el que defensa les renovables i considera que el canvi normatiu que els hi posa fre sols es pot justificar des de l’òptica ideològica. L’article va ser escrit en resposta al que havia publicat en el mateix diari l’articulista Xavier Roig, desmuntant els arguments que responsabilitzen les renovables del dèficit de tarifa i del preu de l’energia. Coderch va rebre la distinció de mans del director general d’Energia, Mines i Seguretat Industrial de la Generalitat de Catalunya, Pere Palacín.

L’acte de lliurament dels premis va tenir lloc dimarts 17 de juny a l’Hotel Duquesa de Cardona de Barcelona en el marc de la celebració de la VI Festa del Vent. Aquesta és la cinquena edició dels Premis Periodístics EolicCat que tenen com a objectiu distingir als periodistes i col·laboradors que, a través dels mitjans de comunicació, han destacat per un tractament rigorós, divulgatiu i contrastat de l’energia eòlica