Festa del Vent - Fiesta del Viento

El Perelló i el periodista Lluís Reales, guanyadors dels premis de la Festa del Vent 2017

Un any més l’Associació Eòlica de Catalunya ha celebrat la Festa del Vent en el marc del Dia Mundial del Vent. Durant l’acte s’ha fet entrega del Premi Periodístic d’enguany, concedit a Lluís Reales, director i presentador del programa “Terrícoles” de betevé. També s’ha fet entrega d’un nou reconeixement, al Municipi Eòlic de l’Any, que s’ha concedit a l’Ajuntament del Perelló.

Lluís Reales ha estat guardonat per la contribució del programa “Terrícoles” que, amb un format d’entrevista personal ofereix coneixement i experiències que permeten apropar als espectadors a activitats innovadores, transformadores i que impulsen el canvi social. L’energia eòlica ha estat un dels temes tractats pel programa, amb rigor i professionalitat, oferint un diàleg enriquidor i divulgatiu dels objectius de l’energia eòlica.

Per la seva banda, l’Ajuntament del Perelló (Baix Ebre) ha rebut el guardó al Municipi Eòlic de l’Any per la seva trajectòria i aposta per l’eòlica, que es remunta al 1999 amb la inauguració del parc eòlic i que s’ha fet extensa fins a dia d’avui. El Perelló no només compta amb l’eòlica com a infraestructura per a la generació d’energia, sinó com a un element essencial de la seva identitat que els ha permès crear vincles amb altres municipis eòlics a nivell internacional.

L’acte també ha comptat amb una taula rodona sobre la transició energètica, en la que han intervingut el president d’EolicCat, Víctor Cusí, la directora del Institut Català d’Energia (ICAEN) de la Generalitat, Assumpta Farran, i els guardonats. Cusí ha volgut destacar la necessitat de revisar i modificar les normatives actuals, ja que són insuficients per abordar amb garanties els objectius del Govern i el Parlament en renovables. Per la seva banda, Farran ha apuntat en aquesta línia que el recolzament del marc legal és imprescindible per tirar endavant el pla de transició energètica.