Els 5 articles eòlics del 2019 a rellegir

Arrenca el nou any! Per encarar aquest 2020 tan farcit de promeses de transició energètica, des d’EolicCat us proposem cinc articles del nostre blog a rellegir abans que acabin les vacances d’hivern. Bon profit i bon any!

  1. El ‘boom’ de les feines renovables

La indústria relacionada amb les energies renovables ha despertat amb força arreu de l’Estat, i per a aquesta nova etapa daurada faran falta molts treballadors qualificats. El ‘boom’ de les renovables ha portat també un ‘boom’ de l’oferta de feina: el mercat laboral està en plena explosió.

  1. Els quatre motors que atien la inversió eòlica mundial.

L’estudi Global Wind Turbine Supply Chain Trends 2019, elaborat per Wood Mackenzie Power and Renewables, destaca els quatre motors que impulsen actualment les inversions al mercat eòlic, que flueixen cap a la cadena de subministrament: la política de contingut local, la intensificació de la migració de la cadena de subministrament als països amb millors costos, el ràpid creixement de la demanda d’eòlica marina i l’impacte de la Indústria 4.0.

  1. Centrals virtuals: cap a l’optimització de la producció renovable.

El mercat de l’energia està canviant a tota velocitat. Calen nous models de gestió i de negoci, una nova estructura que optimitzi la integració de la creixent producció d’energia renovable. És en aquest context que neixen les anomenades Centrals Elèctriques Virtuals, (o VPP, pel seu nom en anglès: virtual power plant), el nucli del futur sistema d’energia, cada cop més descentralitzat.

  1. El 70% dels habitants de municipis amb parcs eòlics de Catalunya es mostren satisfets amb la seva instal·lació.

Quin és l’impacte d’un parc eòlic en la vida diària de la gent que hi viu a prop? L’estudi publicat per Eoliccat al juny del 2019 dóna respostes: el 70,4% dels habitants de municipis catalans amb parcs eòlics es mostren conformes i satisfets amb aquestes instal·lacions de generació d’energia renovable. Més de la meitat del total dels enquestats (55,7%) es mostren molt satisfets amb el parc eòlic del seu municipi.

  1. Per què Putin i Trump es prenen a broma l’energia eòlica?

Els presidents de Rússia i dels Estats Units comparteixen una afició, o potser una obsessió: es prenen a broma l’energia eòlica. O potser és que els fa nosa? Vladimir Putin, també President d’una potència mundial de combustibles fòssils, s’ha unit a les ja conegudes bajanades interessades de Trump, que fins i tot ha arribat a acusar els aerogeneradors de ser factors causants de càncer (la Societat Americana contra el Càncer ho va desmentir).