dia mundial vent dia mundial viento

S’acosta el Dia Mundial del Vent!

El dia 15 de juny estarem celebrant el Dia Mundial del Vent, un esdeveniment que se celebra arreu del món i que pretén donar a conèixer i promoure l’energia eòlica i el seu potencial. En motiu d’aquesta efemèride, EolicCat celebra anualment la Festa del Vent. Per avançar-nos a la celebració, us proposem un seguit d’articles relacionats amb les informacions més recents del sector de l’energia eòlica.

Nedant contracorrent: la trista situació de l’eòlica a Espanya

dia mundial vent dia mundial vientoCom ha evolucionat el sector de l’energia eòlica a Espanya en els darrers anys? Què ha aportat a l’economia? Quines són les perspectives de futur? Són les preguntes que tracta de respondre l’informe La Eólica en la Economía Española: 2012-2015, elaborat per la consultora Deloitte per a la Asociación Empresarial Eólica (AEE).

L’eòlica al 2016: una Europa dividida

dia mundial vent dia mundial vientoLes dades completes de 2016 de l’informe Wind in Power. 2016 European Statistics mostraven una inversió de rècord, creixement i maduresa del sector. No obstant això, no tot van ser dades optimistes, i és que es va dibuixar un paisatge de desigualtat entre els països membres, que aborden la transició energètica a diferents velocitats.

Minieòlica: molins per convertir les ciutats en entorns més sostenibles

dia mundial vent dia mundial viento“Les ciutats tenen una oportunitat per transformar el subministrament i ús de l’energia i superar positivament el procés de descarbonització global”, segons l’informe ‘Renewable Energy in Cities’ escrit per l’Agència Internacional de les Energies Renovables (IRENA).

L’informe, que recull el consum d’energia a 3.649 ciutats d’arreu del món, explora les possibilitats d’augmentar l’ús de les fonts d’energia renovable fins l’any 2030 en els entorns urbans de les ciutats i metròpolis mundials. Encara que no existeixi una solució comuna per augmentar el consum provinent de les energies renovables, segons l’informe cal destacar que les ciutats tenen molt potencial per incrementar-lo.

Trineu de Vent: expedició a l’àrtic amb energia eòlica

dia mundial vent dia mundial vientoAquesta ha estat una de les notícies més recents i és que el 15 de maig el Trineu del Vent, l’única plataforma científica del món de zero emissions impulsada amb energia eòlica, va sortir a l’aventura un cop més. La missió, explorar una altra de les zones més desconegudes del planeta, el Riu de Gel de Grenlàndia, fent servir únicament les energies renovables del vent, del sol i del seu propi moviment.