Quin rol juga l’eòlica en el camí cap a l’autosuficiència energètica a Catalunya?

EolicCat organitza el 9 de setembre la jornada “Catalunya, cap a l’autosuficiència energètica: objectius 2020. El paper de l’energia eòlica” amb la participació dels màxims representants polítics i empresarials del sector. Tindrà lloc a l’Auditori Banc Sabadell (Av. Diagonal, 407 bis, Barcelona) de 09:15 a 13:30 h. Inscripcions a jaumemorron@eoliccat.net

El document de Planificació de la Xarxa Elèctrica en curs d’aprovació pel Govern central estima que, per assolir els objectius climàtics i energètics compromesos per l’Estat espanyol amb la Unió Europea, abans de l’any 2020, caldrà posar en servei nova capacitat de generació eòlica entre 4.533 i 6.473 MW.

A Catalunya, aquest previsible escenari de desenvolupament de nova potència eòlica haurà de comportar modificacions importants en el procés d’implantació dels nous projectes, en particular pel que fa a la tramitació i a la ubicació. D’aquesta manera, l’energia eòlica podrà recuperar el seu paper fonamental en el camí cap a l’autosuficiència energètica de Catalunya.

En aquest sentit, EolicCat- Associació Eòlica de Catalunya ha convidat a la jornada els representants dels partits polítics que participaran a les properes eleccions al Parlament de Catalunya per tal que presentin les seves propostes en matèria de política energètica.

Durant la jornada també es presentarà l’informe elaborat per EolicCat “Oportunitats per a Catalunya d’un major desenvolupament i òptima implantació de l’energia eòlica en l’horitzó de l’any 2020”. Així mateix, la jornada comptarà amb la taula rodona de caràcter tècnic “El paper de l’energia eòlica en l’horitzó 2020” en la qual participaran importants empreses del sector.

Per tal d’assistir és necessari inscriure’s enviant un correu electrònic a jaumemorron@eoliccat.net . Les inscripcions s’atendran per rigorós ordre de recepció, fins a cobrir l’aforament