Premis Eolo: les millors fotografies del vent

Un any mes, l’Associació Empresarial Eòlica (AEE) ha donat la benvinguda a l’estiu amb els Premis Eolo, celebrats cada any amb motiu del Dia Mundial del Vent.

Premi Eolo d’Integració Rural de l’Eòlica

Barasoain ha estat reconeguda amb el Premi Eolo d’Integració Rural de l’Eòlica per l’exemplar desenvolupament de la tecnologia a la comarca, reflectit en les diferents instal·lacions industrials i parcs eòlics del territori, així com pel positiu impacte socioeconòmic en termes d’ingressos i ocupació.

La planta d’assemblatge, dedicada a produir aerogeneradors de 3 MW de potència, compta amb 611 treballadors a Navarra, al quals es sumen altres 535 llocs de treball directes a la fàbrica de pales eòliques de Lumbier. D’altra banda, al parc eòlic experimental inaugurat al 2013, s’erigeixen cinc aerogeneradors on es posen a prova nous components i tecnologies per a promoure la millora contínua de les turbines. Finalment, la planta híbrida d’emmagatzemament d’energia amb bateries, en funcionament des del 2017, té el mèrit de ser la primera de la seva categoria en connectar-se a la xarxa a l’Estat.

Premi Eolo d’Innovació i Microcontes

En la categoria d’Innovació, ha estat seleccionada la tècnica de diagnòstic d’aerogeneradors elèctrics presentada per Estefania Artigao Andicoberry. El projecte ha demostrat que l’anàlisi de la signatura de corrent és una mesura factible per al diagnòstic, capaç d’optimitzar l’operació i manteniment dels parcs eòlics i reduir-ne significativament els costos.

El relat ‘Nuevos vientos’ de Laura Fernández Salvador ha estat el guanyador de la vuitena edició del Concurs de Microcontes Eòlics.

Les millors fotos eòliques

El primer Premi Eolo de Fotografia ha estat lliurat a Javier Domínguez (‘A los pies del gigante’), amb Salvador Linares (‘Palas y rotor’) i Elena Pillado (‘Molinos con barco’) en segon i tercer lloc.

La fotografia de Domínguez que ha rebut el primer premi, ‘A los pies del gigante’, adopta una perspectiva sorprenent, que capta la bellesa de la forma de l‘aerogenerador i el seu entorn gràcies a l’ús d’un dron. Jadoga, el nom amb què el fotògram s’ha donat a conèixer al món de la fotografia, és diplomat en Infermeria i resident de Jerez de la Frontera.

A continuació us deixem les tres fotografies premiades.

Als peus del gegant, de Javier Domínguez, 1r Premi Eolo de Fotografia 2019
Pales i rotor, de Salvador Linares, 2n Premi Eolo de Fotografia 2019
Molins amb vaixell, d’Elena Pillado, 3r Premi Eolo de Fotografia 2019