parcs eòlics marins més grans del món | parques eólicos marinos más grandes del mundo

Els cinc parcs eòlics marins més grans del món

Aquesta setmana us presentem els 5 parcs eòlics marins més grans del món. Localitzats a tres països d’arreu d’Europa, aquestes instal·lacions d’energia neta i sostenible suposen una gran generació d’energia a nivell europeu i sobretot també per abastir l’energia necessària de cada país. De fet, segons l’últim informe de WindEurope titulat ‘OffshoreWind Europe’, a Europa es va instal·lar una xarxa de capacitat rècord de 3.148 MW d’eòlica offshore. Aquesta xifra representa dues vegades més que tota la instal·lada el 2016. Repassem, així doncs, els cinc parcs eòlics marins operatius amb més capacitat de generació:

1. Walney Extension. 659 MW. Regne Unit

Situat a les costes de Cumbria, al nord-est d’Anglaterra, al Regne Unit, es troba el parc WalneyExtension, el més potent del món: té una potència instal·lada de 659 MW. El parc es va inaugurar el passat 6 de setembre de 2018 i és propietat de la multinacional danesa Ørsted.

Ubicat al costat del parc eòlic marí Walney, construït en dues fases amb 51 turbines cada una, el que va suposar 102 turbines que generaven 367,2 MW d’energia total i el van fer el parc  més gran del món fins el setembre de 2012.

La zona va recuperar la nominació quan, aquest setembre de 2018, es va completar Walney Extension. que compta amb 87 turbines, 40 amb una capacitat de 8,25 MW de potència i 47 de 7 MW. Des d’aquest mes, el nou parc és capaç de generar, així, una potència de 659MW. En conjunt a Walneyhi ha una capacitat de generació eòlica de 1.026,2 MW.

2. London Array. 630 MW. Regne Unit

Ubicat també al Regne Unit, però en aquest cas situat a l’exterior del riu Tàmesi, aproximadament a uns 20 quilòmetres de les costes d’Essex. Les seves instal·lacions es basen en 175 aerogeneradors subministrats per l’alemanya Siemens, una substació a terra ferma i dues substacions a alta mar.

 3. Gemini. 600 MW. Holanda

El tercer parc eòlic marí més gran del món es troba situat a Holanda, situat a la costa holandesa de Groningen. El parc Gemini té una capacitat de 600 MW i es va començar a construir l’any 2015, encara que no es va inaugurar fins el passat 8 de maig de 2018. El parc consta també de dues fases: la primera, amb 75 turbines ubicades al nord d’Ameland i la segona amb 75 turbines més construïdes al nord de Schiermonnkioog.

 4. Gode Wind-1 i-2. 582 MW. Alemanya

Aquest parc eòlic marí té les fases 1 i 2 construïdes i en funcionament i en té una tercera part projectada. El trobem al nord-est de Norderney, el costat alemany del Mar del Nord. I consta de 97 turbines de 6 MW cadascuna.

5. Gwynt y Môr. 576 MW. Regne Unit

També situat al Regne Unit, en aigües del País de Gal·les, Gwynt i Môr té una capacitat instal·lada de 576 MW, amb 160 turbines que produiran energia suficient per abastir a més de 400.000 habitatges amb energia renovable cada any.