Objectius verds i renovables dels aeroports del món

El transport aeri representa aproximadament un 3% de les emissions contaminants al món i per tal de regular-ho la Organització d’Aviació Civil Internacional (OACI) ha acordat la creació d’un sistema de control d’emissions de CO2, que es fixarà l’any 2020, que establirà penalitzacions a partir de 2027 per aquelles companyies que sobrepassin els límits. Amb aquesta noticia, es posa damunt la taula una vegada més el debat sobre la sostenibilitat i l’impacte mediambiental del sector de l’aviació i també de les seves instal·lacions.

Malgrat el greu impacte que tenen aquestes emissions, quines iniciatives hi ha per contrarestar aquesta situació?

Cochin (Índia): el primer aeroport del món que s’autoabasteix amb energies renovables

El Cochin International Airport Limited (CIAL), a la regió índia de Kerala, ha estat el primer aeroport del món en incorporar una planta solar a les seves instal·lacions que permet produir i subministrar energia suficient per erigir-se independent de la resta de fonts d’abastiment i funcionar al 100% amb energia renovable. La planta, de 46.150 panells solars, és capaç de produir 12 MW que subministren diàriament entre 50.000 i 60.000 kWh.

Des de la primera instal·lació l’any 2013 ja són tres les plantes instal·lades, totalitzant 13,1 MW de capacitat. Les tres es monitoritzen per mitjà d’un sistema que permet controlar el funcionament i el rendiment de cada panell. Una de les previsions més favorables és que en els propers 25 anys de funcionament es reduirien les emissions equivalents a 1.270 milions de quilòmetres recorreguts en cotxe.

cochin

Seymur de Baltra (Galápagos): sostenibilitat 100%

El disseny i la construcció d’aquest aeroport va valdre el reconeixement del Consell Americà de Construcció Sustentable (USGCB), també per les seves pràctiques ambientals, entre les quals destaca l’ús del 80% del material de l’antic aeroport per a la seva construcció.

La terminal incorpora un sistema d’energia fotovoltaica que genera el 35% de l’energia necessària per abastir-se, mentre que el 65% és assumit per molins eòlics ubicats estratègicament a la zona propera a l’aeroport. També compta amb grans respiradors amb una inclinació que permeten l’entrada de llum i la circulació d’aire i una planta dessalinitzadora que abasteix d’aigua la terminal que, un cop utilitzada es tracta i es recicla, sense generar aigua residual, tenint en compte que els urinaris són secs, també per complir amb l’estalvi d’aigua i evitant la generació d’aigua de desfets.

galapagos aeroport

GeorgeAirport (Sud Àfrica): abastiment renovable durant el dia

Després de l’aeroport indi, el GeorgeAirport -entre Ciudad del Cabo i Port Elizabeth, a Sud Àfrica- és el primer del continent en ser impulsat per energia solar, ja que una planta de 200 metres quadrats amb 3.000 mòduls li proporciona el 41% de l’energia necessària per funcionar arribant als gairebé 750 kW de potència. Amb una inversió d’un milió de dòlars, la planta permet que l’aeroport només es serveixi de la xarxa elèctrica durant la nit.

georgeairport-aeroport

Indianapolis: l’aeroport amb més fotovoltaica

La tercera fase de la planta solar de l’aeroport d’Indianapolis compta amb una potèncai de 9,6 MW aportada per 76.000 panells solars que produeixen més de 15.200 MWh d’electricitat anualment. Juntament amb les altres dues fases ja en servei suma una potència de 21,9 MW, que la converteix en la més gran del món instal·lada a un aeroport. “La planta solar no només millora el medi ambient, sinó que atorga un marc energètic eficient a la terminal”, segons el director executiu de l’Autoritat Aeroportuària d’Indianapolis, Mario Rodríguez.

indianapolis aeroport

Espanya també té aeroports verds

El primer aeròdrom en rebre la distinció d’aeroport verd pel seu ús responsable dels recursos naturals va ser el de Guacimeta (Lanzarote), gràcies a les plaques fotovoltaiques, els aerogeneradors i la central de biomassa que hi té instal·lades.

Per altra banda, des de 2003 l’aeroport de Las Palmas de Gran Canaria cobreix la seva demanda elèctrica només amb el recurs eòlic –amb dos aerogeneradors de 600 kW de potència–. Les turbines s’ubiquen a la capçalera sud de l’aeroport, on no interfereixen al pilotatge ni a la navegació.

Altres aeroports que es serveixen d’energies renovables

Dinamarca és el país europeu amb més turbines eòliques i els seus aeroports s’hi emmirallen. El segueix el Regne Unit, el segon productor d’energia eòlica destinada al sector aeroportuari, amb turbines als aeroports de Cardiff, Glasgow, Norfolk i Nottingham. A Estocolm, a l’aeroport d’Arlanda, s’ha reduït tota activitat en pista que no sigui la pròpia i necessària dels avions i, per tant, els vehicles que fan benzina o el trasllat de maletes s’eliminen i es fa ús d’aparells fixes que no emeten gasos.

estocolm aeroport

Creuant l’Oceà Atlàntic, a l’aeroport Logan de Boston, hi ha 20 mini turbines instal·lades al sostre que permeten reduir el consum energètic de la mà de les no renovables. També a Amèrica hi ha el cas de l’aeroport de Montevideo, que té en marxa la instal·lació d’una planta de generació fotovoltaica que permetria a la terminal generar energia neta per a ús propi, o el d’El Carib, que construirà properament una planta de solar fotovoltaica de 10 MW.

El projecte Cascade: buscant l’estalvi

Aeroports com els de Fiumicino (Roma) o Malpensa (Milà) van ser els primers en incorporar el projecte Cascade, impulsat per experts de la xarxa d’Eurocities i que pretén estalviar fins a 6.000 MWh, equivalent a 42.000 tones de CO2.

La posada en pràctica es fa a través d’un sistema software dissenyat per detectar i diagnosticar errades com el mal funcionament del conjunt de calefacció o la refrigeració, el que també suposaria un estalvi en la factura.