EolicCat escull Miquel Cabré com a nou president de l’Associació

El directiu d’Alstom Wind relleva en el càrrec a Ramon Carbonell

El nou pla de l’Energia a Catalunya i la suspensió temporal de primes a les renovables, alguns del nous reptes de l’Associació

Barcelona, 31 de gener de 2011. Aquest matí els socis d’EolicCat han escollit, en l’assemblea general anual, Miquel Cabré, com a nou president de l’Associació.

Cabré, que encapçalava una candidatura continuista, ha aconseguit el vot majoritari dels socis, juntament amb la resta de membres de la nova junta directiva formada per tres vicepresidències, que inclouen les funcions de secretaria i tresoreria.

Enginyer de Telecomunicacions per la UPC, Miquel Cabré ha dedicat tota la seva trajectòria professional a l’energia eòlica. Va ser un dels co-fundadors, l’any 1981, de la cooperativa Ecotècnia, companyia pionera en tot l’Estat. Actualment, és director d’Estratègia i Desenvolupament de Negoci d’Alstom Wind, amb seu al 22@ de Barcelona.

Cabré substitueix en el càrrec a Ramon Carbonell que, després de sis anys com a president de l’Associació, ha preferit no presentar-se de nou i donar pas a l’alternança. Carbonell va assumir la presidència d’EolicCat des del naixement de l’Associació, el gener de 2006, quan tot just hi havia 144,3 MW de potència eòlica instal·lats a Catalunya. Avui amb la fi del seu segon mandat, l’empresari terrassenc celebra la fita dels 1.000MW.

Mantenint la línia del nostre predecessor en la promoció de l’energia eòlica i els seus avantatges, intentarem donar un pas endavant per tal de ser referència obligada en qualsevol presa de decisió que afecti el sector que representem. Afrontem el moment especialment delicat alhora que clau per al futur d’aquesta energia renovable amb tota la il·lusió”, assegura Cabré.

El nou equip executiu de l’Associació té per davant tres anys de legislatura en els quals haurà d’afrontar diversos reptes com ara la previsible modificació del Pla de l’Energia per part de l’Executiu català o la recent suspensió temporal de les primes a les renovables anunciades pel Govern central i les seves possibles conseqüències.

Situació actual de l’eòlica

En l’actualitat, Catalunya ha arribat als 1.008 MW eòlics, després d’incrementar la potència eòlica instal·lada en un 18,4%, durant el passat 2011.

La comunitat catalana té un total de 36 parcs en operació* que produeixen anualment uns 2.100 GWh, l’equivalent al 4,2% del consum elèctric de la comunitat catalana.

A més, segons les darreres dades de l’AEE, Catalunya ocupa el setè lloc en el ranking de comunitats autònomes productores d’energia eòlica.

Sobre EolicCat

EolicCat aplega a 50 empreses que operen en el sector eòlic a Catalunya. En aquesta associació hi són presents primers fabricants d’aerogeneradors del món, tots els impulsors eòlics a Catalunya, entitats financeres i altres petites i mitjanes empreses.

EolicCat vol fer realitat la planificació eòlica formulada al Pla de l’Energia de Catalunya 2006 – 2015, aprovat pel Govern de la Generalitat de Catalunya l’Octubre de 2005, un projecte que contempla un objectiu de 3.500 MW de potència eòlica instal·lada a Catalunya l’any 2015.

MÉS INFORMACIÓ
Tinkle Consultants 93 238 57 00

Lorena Amo (lamo@tinkle.es) 607 468 645
Aroa Casas (
acasas@tinkle.es) 607 26 15 20