Els primers en arribar

Les energies renovables i les seves formes de generació segueixen avançant al voltant de tot el món. Cada cop, més països són conscients que les energies renovables es poden implementar  a diferents transports i zones territorials per seguir augmentant l’ús d’aquesta energia neta i sostenible. En aquest enllaç fem un repàs de les quatre instal·lacions, invents o expedicions que utilitzen o s’han dut a terme només amb l’ús de les energies renovables:

1. Primer tren solar del món

Instal·lat a Austràlia, el primer tren solar del món va començar a funcionar a mitjans de desembre de l’any passat. La companyia ByronBayRailroad utilitza una via en desús per posar-lo en funcionament.

Les seves característiques són exemplars: el tren té uns 6,5 kW de panells solars “flexibles” i la plataforma principal en té uns altres 30 kW. A més, portarà instal·lats 77kWh d’emmagatzament amb bateries instal·lats al sostre, fet que el permeten abastir-se completament només a partir d’energia solar elèctrica. Per cada trajecte gasta al voltant de 4 kWh i pot carregar-se fins a tres cops al dia.

Tren solar de la companyia Byron Bay Railroad

 

 2. Primera central híbrida d’Austràlia

Situada a la zona australiana de NorthQueensland, el Kennedy EnergyPark és la primera central híbrida d’Austràlia i una de les primeres del món, és a dir, que funciona gràcies a les diferents energies fotovoltaica, eòlica i també amb bateries.

La companyia Windlab d’Austràlia és qui està administrant aquest projecte que compta amb un pressupost de 160 milions de dòlars. Amb més detall, el finançament d’aquest projecte també ha comptat amb l’ajuda del CleanEnergyFinance Corporation i la AustralianRenewableEnergyAgency, qui ha seleccionat tres empreses per formar-ne part: Vestas, Tesla i Quanta.

El Kennedy EnergyPark comptarà amb 43,2 MW d’energia eòlica, 15 MW d’energia solar amb seguiment i 4 MW d’emmagatzament amb bateries de ió Liti. A diferència del primer tren solar del món que ja està en funcionament, per veure en actiu aquesta central híbrida haurem d’esperar fins a finals d’aquest 2018. S’espera que subministri electricitat a més de 35 mil llars australianes i que serveixi com un bon exemple combinació de tres energies sostenibles.

Simulació del Kennedy Energy Park

 

3. Primera expedició al Pol Sud amb energia verda

Es tracta d’una expedició al Pol Sud que va comptar amb l’ajuda de Commvault, soci tecnològic per a la protecció de dades d’aquesta travessia, i que va proporcionar la protecció de totes les dades i xifres crítiques obtingudes al llarg del trajecte.

L’empresa es va unir a l’expedició les últimes 60 milles del trajecte, i va utilitzar la seva tecnologia en la gestió de dades per rebre, indexar i distribuir tots els missatges, i també per emmagatzemar els missatges, vídeos i fotografies.

Equip de l’expedició amb Commvault

 

 4. Primer programa d’energia solar flotant del món

 La Corporació d’Energia Solar de la Índia (SECI), que és administrada pel Ministeri d’Energia Nova i Renovable (MNRE) del país, va obrir el període de licitacions per a totes les empreses interessades en el futur projecte d’energia solar flotant del món.

Es tracta de construir 10.000 MW solars fotovoltaics flotants durant els pròxims tres anys, i comptar amb 100 GW d’energia solar flotant pel 2022. Les companyies seleccionades hauran de dissenyar, construir i connectar els projectes amb totes les subestacions de la instal·lació, a més d’obtenir els permisos adients i el seu finançament. L’energia resultant serà adquirida per la SECI i altres agències autoritzades.

Exemple d’instal·lació fotovoltaica flotant a Corea del Sud

Tal com hem comentat en articles anteriors, podem afirmar que diversos països del món aposten cada vegada més per a les energies renovables com a font d’abastiment per a la indústria i també les llars. I actualment, moltes empreses segueixen invertint en aquests tipus d’energia neta i sostenible.