El sector eòlic busca nous talents per encarar la transició energètica

Actualment, l’energia eòlica ocupa més de 22.500 persones a Espanya i les estimacions apunten que aquesta xifra es duplicarà el 2030. La indústria eòlica espanyola compta amb el 100% de la cadena de valor i està preparada per aprofitar aquesta oportunitat de creixement.

De moment, basant-nos en els darrers dos anys, l’ocupació en el sector eòlic ha augmentat un 9%. Un dels motius és que les empreses han contractat professionals per afrontar la instal·lació de la potència eòlica adjudicada a les subhastes de 2016 i 2017. Una altra raó també ha estat el fort desenvolupament de l’energia eòlica en els mercats internacionals, que suposa una oportunitat per a les companyies espanyoles.

És per això que, sota aquest context, l’Associació Empresarial Eòlica (AEE), en col·laboració amb la consultora Robert Walters i l’Institut d’Empresa van inaugurar el passat 22 de maig  les jornades del #WINDTALENT amb l’objectiu de “reflexionar sobre les futures necessitats de les empreses eòliques  per atraure talent i aprofitar l’excel·lent oferta acadèmica existent”, explicava la AEE en un comunicat.

Durant la primera jornada, celebrada a la seu de l’Institut d’Empresa, es va comptar amb la participació de Ricardo Mesquita, cap d’aprenentatge immersiu de la IE University, i de Raúl Herrero, director de les Divisions d’Enginyeria i S&M de Robert Walters, els quals van analitzar tots els punts de la cadena de valor del talent.

Les ponències van repassar alguns aspectes com les etapes educatives i acadèmiques, fins a l’evolució dels serveis i productes que el mercat exigeix a les companyies i que hauran de perfeccionar en un futur, amb la visió de les noves generacions que incorporen valors diferents als existents, passant també per la perspectiva dels professionals de selecció de talent i, per descomptat, la necessària coordinació amb els estaments polítics i institucionals per adoptar les millors polítiques transversals.

Algunes conclusions extretes de la jornada han estat la importància de la intel·ligència emocional a l’hora de treballar en equip entre els talents que més valoren les empreses per contractar nous empleats o la necessitat de reforçar la connexió entre empreses i universitats per tal d’actualitzar la formació professional i fer que s’adeqüi al que la indústria demana.

Els ponents de la primera jornada del #WINDTALENT han analitzat els principals punts de la cadena de valor del talent. | Energias Renovables