Els 10 articles més llegits del 2017 al blog EolicCat

Els 10 articles més llegits del 2017 al blog EolicCat

Acaba l’any 2017 marcat pels avenços tecnològics en la producció i instal·lació de l’energia eòlica, la importància de la minieòlica i la transformació de les ciutats en zones més sostenibles. Aquest any, nosaltres hem seguit tots els temes i també hem presentat els informes que detallen els pròxims anys de l’energia eòlica al món i al nostre país. A continuació us deixem els 10 articles més llegits d’aquest 2017.

  1. L’operació i el manteniment de l’energia eòlica podrien duplicar-se al 2025

L’informe de GlobalData “Wind Turbine Operations & Maintenance Market” afirma que el mercat relacionat amb l’operació i el manteniment d’instal·lacions de l’energia eòlica es duplicarà al 2025. L’estudi presenta una panoràmica detallada dels 10 països clau de la indústria d’aquest sector. Quina potència representarà la Xina? I Europa? A l’article es descriuen les raons del creixement.

eolica

  1. Les claus de l’energia fins el 2040

L’article basat en l’Informe New Energy Outlook 2017 detalla breument els 10 canvis energètics que es produiran en les properes dues dècades: canvis en vehicles, d’emmagatzemament i d’autoconsum. Quina importància tindran les energies renovables en el futur del sector energètic mundial?

170830_claves claus energia 2040

  1. Adéu, carbó: la fi d’una era energètica

Amb motiu del Dia Mundial de la Conservació de la Capa d’Ozó, l’article fa referència a la caiguda d’una de les fonts d’energia més contaminants que existeix actualment: el carbó. Avui dia, l’ús del petroli encara continua ben viu, encara que l’emergència de noves formes d’energia renovables representen una transició neta cap a un model més sostenible i necessari per lluitar contra el canvi climàtic a escala global.

  1. Minieòlica: molins per convertir les ciutats en entorns més sostenibles

L’Agència Internacional de les Energies (IRENA) va publicar l’informe “Renewable Energy in Cities“, on es descriu la funció transformadora de les ciutats per guiar el món cap un futur d’energia neta i sostenible. A l’article recollim els tres àmbits prioritaris on prendre les mesures per augmentar l’ús de les energies renovables al nostre entorn urbà, a més de la distribució de l’energia minieòlica al món i quina és la seva capacitat mundial.

  1. Trineu de Vent: expedició a l’àrtic amb energia eòlica

L’expedició Trineu de Vent va marcar les celebracions del Dia Mundial de l’Acció pel Clima del maig. 6 setmanes, 1.200km i 0 emissions gràcies al trineu de vent, l’única plataforma científica del món de zero emissions impulsada amb energia eòlica. A l’article podràs saber com es va construir l’eco-vehicle i la ruta de l’expedició!

Trineu de Vent - Trineo de Viento 04

  1. S’acosta el Dia Mundial del Vent!

Al juny vam celebrar el Dia Mundial del Vent recollint un seguit d’articles propis per entendre la situació de l’eòlica a Espanya, les desigualtats en inversió entre els països membres de la Unió Europea i les claus tecnològiques de l’expedició a l’àrtic del Trineu de Vent, entre d’altres. A l’enllaç trobaràs tot el recull per llegir de nou els relats!

dia mundial vent dia mundial viento

  1. Nedant contracorrent: la trista situació de l’eòlica a Espanya

Com ha evolucionat el sector de l’energia eòlica a Espanya en els darrers anys? L’informe referent a aquest article, titulat La Eólica en la Economía Española: 2012-2015, detalla que han estat uns anys difícils per l’eòlica a l’estat espanyol. L’article resumeix les característiques principals i inversions portades a terme en aquest sector.

dia mundial vent dia mundial viento

  1. Els efectes de canvi climàtic a Catalunya en 4 punts clau

Com està afectant el canvi climàtic a Catalunya? Repassem els 4 punts clau dels efectes del canvi climàtic i la producció d’energia després de l’aprovació de l’històric acord internacional pel clima de París. Per respondre la pregunta, l’article repassa el “Tercer Informe sobre Canvi Climàtic a Catalunya”, publicat per diverses institucions científiques i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

  1. Geopolítica de les renovables: implicacions de la transició energètica

Com està afectant l’ascens de les renovables a les dinàmiques de la geopolítica mundial, en les quals l’energia sempre hi ha jugat un paper clau? El model energètic basat en les energies fòssils ha canviat, i l’energia del futur és renovable, neta i sostenible. Els reptes hi són, i no en són pocs, però la generalització de les tecnologies d’energia renovable podria suposar un factor clau no només per a la protecció del nostre entorn, sinó també per a l’estabilitat de les relacions internacionals.

Les renovables cap al futur: estalvi, creixement i lideratge tecnològic

  1. Energies renovables de butxaca

Per carregar el mòbil allà on no arriba cap xarxa d’energia elèctrica, per tenir llum en certes ocasions,…cada cop es poden trobar una quantitat més gran d’aparells portàtils d’ús particular que aprofiten les energies netes de diferents maneres. Quins són aquests aparells i, sobretot, com funcionen? A l’escrit et responem aquestes preguntes!

renovables de butxaca_de bolsillo_solarmate

Gràcies per acompanyar-nos durant tot el 2017. Us desitgem un feliç any nou!